Viaţă de câine lup de lux

jidvei in iarba

Dacă ar vedea strămoşii nostri ce facem, s-ar pişa pe ei de râs. Lupii din pădure se întreabă mă, tu ai văzut ce fac oamenii ăştia cu câinii-lupi ? Îi plimbă prin oraş, legaţi de o lesă, nu le dau voie să latre. Îi ceartă mereu şi nici măcar nevoile nu şi le fac unde vor… Ufff, viaţă de câine lup de lux.

Toată lumea vrea să aibă câte un animăluţ aproape. Hamster, câine, pisică, papagal. Şi unele domnişoare, peşte… Sau, mă rog, un acvariu cu peşti. Dar, după câte se pare, mai mult chinuie animalele, decât să le ajute. Sincer, mi se pare că totul porneşte din egoism. Pai, măi domnişoară, ţii peştele ăla în acvariu ca să îi baţi tu cu degetul în geam când vrei ? Tu nu te uiţi la desene animate deloc? N-ai văzut prin câte a trecut săracu’ Nemo ca să îl găsească pe tac-su?

Pe cuvântul meu, păsările din colivie sunt cel mai urât lucru. Zici că e Târgşor, că doar la puşcăria de femei mai vezi atatea păsărici în colivie :))))

Să ţii un câine de vânătoare într-un apartament de 40 mp e o crimă!

Păi tu ştii cât e setat animăluţul ăla să alerge? Îmi aduc aminte de beagle-ul lu’ Sişu…Îl lăsa închis în casă cu orele până când, de nervi, câinele rodea canapeaua, mobila, pantofii, albumele noastre cele mai de succes… Probabil, voia să evadeze, săracul. Se vedea în Beagle Break…degeaba bătăi, degeaba dresaj. El o ţinea una şi bună, până când s-a săturat Sişu şi i l-a pasat unui unchi care era vânător.

Bă, jos pălăria! Beagle-ul a reuşit, a scăpat. Dar a trebuit să distrugem un apartament şi să masăm intensiv un câine, ca să ne dăm seama de ce era evident. Câinii de vânătoare trebuie să vâneze, în pula mea, nu să stea în apartamente!

puya si jidvei

Viaţă de câine. Sau circ

Pentru mine, circul cu animale e unul dintre cele mai urâte, hidoase lucruri pe care le-am auzit. Zic le-am auzit pentru că nu am fost. Să chinui tu atâtea animale ca să faci sâ râdă şi să se minuneze nişte copii… Serios? Păi, atunci Animal Planet ce mai face?

Dacă iubiţi animalele, lăsaţi-le în pace! Sau, mai degrabă, dacă nu îl mănânci, nu te apără de hoţi, nu face lapte sau brânză, nu zboară cu biletele legate de picior, ce treabă ai, mă nene, să îl ţii captiv? Mai degrabă îl inţeleg pe măcelar, că hrăneşte burţile noastre nesătule, decât pe unul care ţine un animal lânga el pentru propriul amuzament.

Şi eu am caine lup, dar i-am spus lu’ nevastă- mea, FĂptura gingaşă, la naiba, vrei câine lup, dacă ai de la BGS alarmă cu senzori în casă? Ea nu şi nu, avem curte, trebuie să avem caine. Şi l-am luat pe Jidvei! Şi, uite aşa, eu ma uit la lup, lupu’ la mine (a nu se citi împreună), pentru că am vândut casa, că era prea mare şi prea departe de grădiniţa şi am ajuns înapoi la bloc.

Cum a ajuns Jidvei unde trebuia

Acum stă într-o curte, cu o gagică de-a lui. Culmea, e lângă un birt, d-ăla de beţivi. Jidvei, ai avut un nume predestinat, se pare.

Aia zic, eşti un câine pufos, ai ochi frumoşi, apari prin reviste de modă cu piţipoance… Ai belit-o, pe scurt!

P.S.: Na, mă Cabraçao, că am făcut-o și pe asta.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *